11 gru 21:41
Mila:
6x−4y+8z+8=0 /:2
3x−2y+4z+4=0
Są łatwiejsze rachunki.
Dobrze.
11 gru 22:01
11 gru 22:13
Mila:
L1 i L2 zapisane nieczytelnie.
Ułamki piszemy:
duze U następnie w klamrach {licznik} {mianownik} bez tej przerwy między klamrami srodkowymi.
11 gru 22:29
Beforeu:
x
1−x
3+2=0
L1 =
x
2−2X
3−1=0
L2=
x1−23 =
x2−41 =
x3−21
No nie wiem czy czytelniej

z tymi ulamkami
x
1−2 x
2−4 x
3−2
L2=
3 1 1
11 gru 22:36
Beforeu: To co nikt nie sprawdzi ?
11 gru 23:05
Mila:
H: x+2y−5z=0
11 gru 23:13
Mila:
To trochę musi trwać.
11 gru 23:13
Beforeu: Czyli dobrze

Dzieki
11 gru 23:31
Beforeu: tzn u mnie wyszlo −x−2y+5z Wiec cos nie tak
11 gru 23:31
Mila:
Przecież możesz pomnożyć obie strony równania przez (−1) i otrzymasz równanie równoważne.
JUż Ci wcześniej pisałam o tej mozliwości.
−x−2y+5z =0 /*(−1)
x+2y−5z=0 ma być równanie, nie możesz zostawić wyrażenia.
Wektor [−1,−1,5] jest równoległy do wektora [1,1,−5]
11 gru 23:41
Beforeu: racja Dzieki
11 gru 23:52
Mila:
Dobranoc
11 gru 23:56