matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja Wykładnicza! Pomocy !
Matmaks!:
Jutro mam sprawdzian z Funkcji wykładniczych i nie wiem jak ja mam te zadania zrobić
// 1.) 7 * 3
x+1
− 5
x+2
= 3
x+4
− 5
x+3
2.) (
√
5
−2)
2
− (
√
5
+2)
2
= −8
√
2
3.) 16
x+1
− 4
2x+1
−2
4x−1
−24*2
3
=0
11 gru 21:35
Kacper:
to o 21 sobie przypomniałeś?
11 gru 21:36
Matmaks!:
w sumie to o 22
11 gru 22:35
Janek191:
1) 7*3
x + 1
− 5
x + 2
= 3
x + 4
− 5
x + 3
7*3*3
x
− 25*5
x
= 81*3
x
− 125*5
x
125*5
x
− 25*5
x
= 81*3
x
− 21*3
x
100*5
x
= 60*3
x
5
x
60
=
3
x
100
5
5
(
)
x
= (
)
−1
3
3
x = − 1 =====
11 gru 23:47
Eta:
Ja przeczytałam,że z "
F
undacji"
11 gru 23:58