Oblicz pierwiastek z pierwiastkiem
ziemniaczek: √3−2√2=? Powinno wyjść √2−1 może ktoś to rozpisać?
11 gru 20:24
daras: było tujuż z tydzień temu
11 gru 20:25
Eta:
(1−√2)2= 3−2√2 , √a2=|a|
√3−2√2=√(1−√2)2= |1−√2|= .......
11 gru 20:30
ziemniaczek: Nie mogę znaleźć nic podobnego na forum...
| | 1 | |
Zamieniam na potęgi do |
| ale nie umiem dalej ruszyć |
| | 2 | |
11 gru 20:30
ziemniaczek: Dziękuję za pomoc
11 gru 20:32
daras: @
Eta masz to wszystko gdzies zapisane na dysku i tylko kopiuj−wklei czy 100x o samo od
początku piszesz ?
11 gru 20:54
Eta:
Mam na "dysku"
11 gru 21:12
potrzebna pomoc: a może ktoś mi pomóc w tym? (19)span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">14 − jak zrobić to żeby równało się to = √33
11 gru 21:45
potrzebna pomoc: (19)14 = √33
11 gru 21:46
daras: @21:12 tak myślałem, że 1000−y raz już by ci sie nie chciało tego samego przepisywać
11 gru 22:37