matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziaalnia na potęgach
Karolina:
2 * 3
13
+ 5 * 3
11
+12 * 3
10
18 lis 20:00
Basia:
= 2*3
10
*3
3
+ 5*3
10
*3
1
+ 12*3
10
= 3
10
*(2*3
3
+5*3+12) = 3
10
*(2*27+15+12) = 3
10
*(2*27+27) = 3
10
*3*27 = 3
10
*3*3
3
= 3
14
18 lis 20:05
Karolina:
dziękuję Ci bardzo
18 lis 20:45