matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
hejo:
rozwiąż nierówność −3x
2
+2x+1<0
11 gru 19:27
M:
20 sie 06:01
#k:
No to standard −3x
2
+2x+1<0 Δ=4+12=16
√
16
=4
−2−4
x
1
=
=1
−6
−2+4
1
x
2
=
= −
−6
3
1
x∊(−
∞
,−
)U(1,
∞
)
3
20 sie 13:03