matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąt
Natalia:
2
Kąt alfa jest ósmy, a cos alfa =
Oblicz 2sin
2
alfa − tg alfa
5
11 gru 19:25
M:
20 sie 06:01
#k:
Podejrzewam że ma być Kąt α jest ostry
2
cosα=
5
2
21
√
21
sinα=
√
1−(
)
2
=
√
=
5
25
5
sinα
√
21
5
√
21
tgα=
=
*
=
cosα
5
2
2
21
√
21
42
√
21
2sin
2
α−tgα= 2*
−
=
−
=
25
2
25
2
84−25
√
21
=
50
20 sie 13:13