matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Natalia:
x−3
1
=
8−x
2
11 gru 19:16
Janek191:
x ≠ 8 Pomnóż na krzyż
11 gru 19:18
Dziadek Mróz:
x − 3
1
=
8 − x
2
D: 8 − x ≠ 0 x ≠ 8 2(x − 3) = 8 − x 2x − 6 = 8 − x 2x + x = 8 + 6 3x = 14
14
x =
3
11 gru 19:19
Natalia:
moge prosci o rozwiazanie zadanie? nie umiem.. a potrzebuje bardzo prosze
11 gru 19:19