matematykaszkolna.pl
forum Basia: Jakubie ratunku ! Co się dzieje z forum ? Pingi na matematyka.pisz.pl idą jak burza. Bardzo przyzwoity czas dostępu. W okolicach 40 ms, ale dalej koszmar. Na forum na załadowanie postu czekam o czekam. Czasem nieskończenie długo. Wychodzę w ogóle, wchodzę na nowo. Jakiś czas jest jako tako, a potem znów to samo. Sądzę, że to nie tylko mój problem sądząc po ilości powielonych o postów, i wpisów w postach. Pozdrawiam
18 lis 19:57
synu77: u mnie jest podobnie
18 lis 20:03
Eta: Witaj Basiuemotka Wczoraj dostałam wiadomość od Jakuba, wie o tym i pracuje nad poprawą tej sytuacji. Miejmy nadzieję ,że coś się zmieni na lepsze. Pozdrawiamemotka
18 lis 20:06
Basia: Witaj Eto! Miejmy nadzieję, bo naprawdę trudno w tej chwili jakoś sensownie współpracować z autorami postów. Samo wysyłanie wpisów trwa i trwa, a rozmowa praktycznie wykluczona.
18 lis 20:17
Jakub: Witaj Basia i Eta! Staram się poprawić sytuację, ale w godzinach 17−22 to faktycznie jest masakra. W każdym razie zauważam problem i pracuję nad nim. Pozdrawiam
18 lis 22:09
Basia: Już jest 23:00. Nadal jest masakra. Nie jest to wina serwera. Może ilość postów na stronie ..../forum/ trzeba będzie zmniejszyć. Ale przecież jeszcze nie tak dawno wszystko jako tako działało. Te zacięcia zdarzały się zawsze, ale teraz stały się regułą.
18 lis 23:05
Jakub: Przeniosę część postów ze strony głównej do archiwum. Wiele to jednak nie pomoże. Cierpliwości. Postaram się coś z tym zrobić. Nie jest to jednak łatwe.
18 lis 23:31
Basia: Najbardziej się to zacina gdy klikasz "powrót do spisu zadań". Dość szybko (teraz) pokazuje się strona główna forum, ale nie potrafi się załadować do końca. Ja po prostu klikam wtedy "Zatrzymaj wczytywanie bieżącej strony" o jakoś idzie. Z biedą. Powodzenia w działalności śledczej. (Gdzie przyczyna ?)
18 lis 23:41
Eta: Witam Jakubie Ciężko, bo ciężko strona chodzi , ale i tak dajemy radęemotka Basia przyzwyczajona do wygód po tak długiej nieobecności A strona tak chodzi już od dawna .( może to przez ogrom gości !) Mamy nadzieję ,że coś się zmieni ....... przeczekamy z cirpliwością emotka
18 lis 23:43
Eta: Może "agent Tomek" coś tu namieszał?
18 lis 23:44
Jakub: Niestety serwer nie jest odpowiedni na taką liczbę gości. Powinienem go zmienić na jakiś szybszy niestety zrobiłem błąd i opłaciłem go do października. Chodził dobrze i nie pomyślałem, że w tym roku może być więcej gości. Zostają więc tylko zmiany optymalizacyjne. To niestety musi potrwać. Kod trzeba napisać, przetestować i dać na serwer, a po tym wszystkim i tak się okazuje, że nie wiele to pomogło. Najbliższa poważna zmiana w piątek.
18 lis 23:48
Basia: Powodzenia !
18 lis 23:49
AROB: Też odczuwam ten problem od dość dawna, w ostatnich dniach nieco gorzej, ale da się wytrzymać. A trzeba wykazać dużo wyrozumiałości i cierpliwości, gdyż na pewno nie jest to łatwa sprawa do poprawienia. Pozdrawiam. emotka
18 lis 23:51
Basia: Dobranoc wszystkim ! emotka emotka
19 lis 00:17