matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówności
mateo19:
Jaki jest zbiór rozwiązań nierówności −x
2
+3x>0
11 gru 18:28
O::
−x(x−3)>0
11 gru 18:30
Metis:
−x
2
+3x>0 −x(x−3) >0 −x=0 v x−3=0 x=0 v x=3 Ramiona paraboli skierowane w dół. x ∊(0,3)
11 gru 18:31