aa
Hugo: Granica
lim n−>oo
√2n2−4n+7 −
√2n
| | √2n2−4n+7 + √2n | |
lim n−>oo √2n2−4n+7 − √2n * |
| |
| | √2n2−4n+7 + √2n | |
| 2n2−4n+7 − 2n | | n2( 1 −.....) | |
| = |
| = |
| √2n2−4n+7 + √2n | | √2n √...... | |
a wynik jest
11 gru 17:21
bezendu:
:(
11 gru 17:22
Hugo: 
pomoz !
11 gru 17:26
Janek191:
| | 2 n2 − 4 n + 7) − 2n | |
an = |
| = |
| | √2n2 − 4n + 7 + √2n | |
| | 2 n2 − 6 n + 7 | |
= |
| |
| | √ 2 n2 − 4n + 7 + √2n | |
Czy jest dobrze przepisane ?
Może jest w liczniku
√ 2 n2 − 4 n + 7 −
√ 2n2
11 gru 17:28
11 gru 17:31
bezendu:
| | −2 | |
Ale wynik to ∞ a nie |
| |
| | √2 | |
11 gru 17:32
11 gru 17:32
Hajtowy: Dokładnie
bezendu 
wolfram tak samo mówi xd
11 gru 17:34
Hugo: 1:0 Hugo: Etrapez 8)))
Dziękuje wam za obalenie !

.
.
.
.
Hugo o 21 daje koncert na rynku w Krk to zapraszam
11 gru 17:35
bezendu:
Hugo daj koncert we Wrocławiu

to się pofatyguję i pójdę
11 gru 17:37
Hugo: Hugo poznal pewną francuskę, lubi lubi go!,,,, nie mów mojej żonie ETA

Ma na imie Liza 8)) Pomimo ze studiuje humanistycznie to wyczuwam w niej jeszcze nadzieje na
ocalenie
ANAL+LIZA matematyczna , przypadek?
11 gru 17:40
11 gru 17:42
bezendu:
Hugo Ty się lepiej za tę granic i pochodne bierz
11 gru 17:42
Hugo: Jutro kolokwium

pochodne + granice i jakiś Taylor ma być na lekcji.. ;>
11 gru 17:43
Hajtowy: Pochodne za 2 tygodnie

Granice funkcji zaliczone na 100%

Dziękuję
bezendu
11 gru 17:47
bezendu:
Wzór Taylora fajna sprawa
11 gru 17:47
bezendu:
11 gru 17:48
Hajtowy: bezendu wyczuwam, że będę Ci spamował
11 gru 17:50
bezendu:
11 gru 17:56