matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji i równanie
Zenon:
zad1; Naszkicuj wykres funkcji f(x)= (x+4)
2
−1 i odczytaj jej własności z otrzymanego wykresu zad;2 rozwiąż równanie : 4x
2
+ 4x−8=0 prosze o pomoc
11 gru 16:55
Janek191:
z.1 W = ( − 4; − 1)
11 gru 16:57
Zenon:
pomoże ktoś z równianiem?
11 gru 17:03
Janek191:
z.2 4 x
2
+ 4 x − 8 = 0 / : 4 x
2
+ x − 2 = 0 Δ = 1
2
− 4*1*(−2) = 9
− 1 − 3
x=
=
2
lub
− 1 + 3
x =
=
2
11 gru 17:09