matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Janek:
Problem z całką ∫
2
x
√
1−4
x
dx t=2
x
dt=2
x
ln2dx
1
ln2
dt= 2
x
dx ∫
1
ln2
*
1
√
1−t
2
dt i nie wiem co z tym dalej zrobić
11 gru 15:57
Janek191:
1
1
1
=
∫
dt =
*arcsin t + C =
ln 2
√
1 − t
2
ln 2
11 gru 16:01
Janek:
dzięki !
11 gru 16:08