matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij ,że wyrażenia
zuzia912:
udowodni , ze (a+b+c)= a kwadrat+b kwadrat+c kwadrat+2ab+2ac+2cb ?
10 gru 21:55
:) :
((a+b)+c)
2
= rozpisz to i koniec
10 gru 22:00
3Silnia&6:
(a+b+c)
2
= [ (a+b) + c]
2
= (a+b)
2
+ 2(a+b)c + c
2
=
10 gru 22:00