Logarytmy ;/
Baartek ): Mam taki logarytm: log4 8
Z innego serwisu mam też rozwiązanie:
log4 8=c
4c=8
(22)c=23
2c=3
c=1,5
Czy potrafiłby ktoś, wytłumaczyć mi skąd wzięły się tam te cyferki: (22)c=23
Z góry dziękuje, za wszystkie próby pomocy
10 gru 21:53
Godzio:
4 to 22, a 8 to 23
10 gru 22:00
daras: myśleć


to nie boli
10 gru 22:02
:) : 
zawsze to powtarzam
10 gru 22:03
:) : 
zawsze to powtarzam
10 gru 22:03
Mateusz: (2
2)
c=2
3 to inaczej zapisane 4
c =8
dlaczego tak to zrobiono

odsyłam do teorii o funkcji wykładniczej tam znajdziesz odpowiedz
10 gru 22:03
Eta:
cffffaniaki
10 gru 22:04
:) : w matmie trzeba być cfanym, inaczej cie pokona
10 gru 22:05
Baartek ): DZIĘKI WIELKIE. Udało mi się to pojąć

. Teraz pójdzie już z górki. Dzięki jeszcze raz

DD
10 gru 22:09