matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm...
Nie zdam.:
W jaki sposób to obliczyć? Proszę o wytłumaczenie. log
4
2
10 gru 21:34
:) :
4
x
=2 2
2x
=2
1
10 gru 21:37
Le' the:
log
4
2 = x Liczysz z definicji logarytmu.
https://matematykaszkolna.pl/strona/217.html
4
x
=2
10 gru 21:39