Prosze o pomoc matematyka Liczby 10-x,12,48 są trzema kolejnymi wyrazami ciągu a
Agata: 1. Liczby 10−x,12,48 są trzema kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego. Oblicz x.
2. Liczby x−4,4 ,8 są trzema kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego. Oblicz x.
3.Ile punktów wspólnych z osiami układu współrzędnych ma okrąg (x−2)
2+ (y+4)
2=9
4.Ile punktów wspólnych z osiami układu współrzędnych ma okrąg (x−4)
2 + (y+2)
2 =16
Proszę o obliczenia
10 gru 20:30
J:
1) 24 = 10 − x + 48 ⇔ x = ...?
2) 8 = x − 4 + 8 ⇔ ...
10 gru 20:32
Agata: skąd wzięło się 24 ?
10 gru 20:53
M: r=36, 36−12=24
10 gru 20:55
J:
2*a2 = a1 + a3
10 gru 20:55
Eta:
10 gru 20:57
Eta:
10 gru 20:58
M: obliczyć : Ox − podstawiasz za y=0
Oy: podstawiasz za x=0
10 gru 21:03
Agata: w pierwszym x=34 a w drugim x=4?
10 gru 21:14