matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mógłby mi ktoś pomóc :)
tetrakos:
Rozwiązaniami równania x
2
+bx+c=0 są liczby 8 i −3 .Wyznacz b i c
10 gru 19:54
Marcin:
Podstaw dwa razy i masz
10 gru 19:59
M:
8
2
+8b+c=0 (−3)
2
−3b+c=0 rozwiąż układ
10 gru 20:01
tetrakos:
dzięki
10 gru 20:20