wielomian rys.
miś: Narysuj wielomian
3x³−x²+6x−2≤0
10 gru 19:47
kyrtap:

dobrze
10 gru 19:48
Marcin: Kyrtap, na trzeźwo?
10 gru 19:49
Marcin: Podziel ten wielomian.
10 gru 19:50
miś: w(x)= (x2+2)(3x−1)
1/3 bo x2+2 się nie rozkłada i wykresem bd prosta ?
10 gru 19:52
10 gru 19:56
miś: a coś takiego potraficie ?
wartosc bezwzgledna z x3−x2 = x
wartosc bezwzględna z x3−x koniec wartosci bezwzgl. +x2−1 = 0
wartość bezwgl. z 8x3−1 = x−8x2
10 gru 20:00
Marcin: Zapisz to normalnie.
10 gru 20:01
miś: |x3−x2| = x
|x3−x|+x2−1 = 0
|8x3−1| = x− 8x2
10 gru 20:08
Marcin: 1o, możesz to rozbić na dwa przypadki.
10 gru 20:11
miś: W pojemniku znajduje się 5 kul białych, 4 zielone i 3 czerwone. Wybieramy losowo jedną,
zatrzymujemy ją a z pozostałych losujemy dwie kule. Oblicz prawdopodobieństwo ze obie kule z
drugiego losowania sa białe
10 gru 20:19