matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak liczyć logarytmy z ułamkami ?
Mikołaj:
np. log o podstawie 1.1 z 1.331=
10 gru 19:19
Mikołaj:
Pomoże ktoś ?
10 gru 19:26
Mila:
1.331=(1.1)
3
log
1.1
(1.1
3
)=3*log
1.1
(1.1)=3*1=3
10 gru 20:07