| −2x − 3 | ||
Bardzo proszę o pomoc. Sporządź wykres funkcji y = | Podaj miejsce zerowe, | |
| x + 2 |
| −2(x+2)+1 | 1 | 3 | ||||
y= | =−2+ | mam nadzieje ze dobrze. miejsce zerowe to − | ||||
| x+2 | x+2 | 2 |
| 1 | ||
narysuj wykres funkcji | przezebn danesun go o wektor [−2,−2] i odczytaj potr | |
| x |
| −2x−3 | −2(x+32 | −2(x+2−2+32 | |||
= | = | = | |||
| x+2 | x+2 | x+2 |
| −2(x+2−12 | 12 | ||
= U{−2{x+2)}{x+2} − | = | ||
| x+2 | x+2 |
| 12 | 1 | |||
−2 − | = − | −2 | ||
| x+2 | 2(x+2) |
| 1 | ||
rysujesz wykres funkcji y=− | i przesuwasz go o 2 jednostki w lewo i 2 w dół czyli o | |
| 2x |
| 1 | ||
narysuj wykres funkcji | , przesun o wektor [−2,−2] i odczytaj potrzebne dane | |
| x |