zzz
zenon: Oblicz.
| | π | | 3π | | 5π | | 7π | |
sin |
| * sin |
| * sin |
| * sin |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
odp. 1
10 gru 15:35
Bogdan:
podaj wartości każdego czynnika w tym iloczynie
10 gru 15:36
zenon: sin 90 * sin 270 * sin 450 * sin 630
nie wiem?
10 gru 15:41
Bogdan:
Nie przechodzimy do miary stopniowej.
10 gru 15:43
Bogdan:

y = sin(x)
10 gru 15:50
zenon: sin π/2 = 1
sin 3π/2 = sin( π + π/2)
sin 5π/2 = sin( 2π + π/2)
sin 7π/2 = sin ( 3π + π/2)
?
10 gru 15:59
Bogdan:
dokończ i podaj wartości liczbowe
| | 3π | |
sin |
| = ... itd, z rysunku można przecież odczytać te wartości |
| | 2 | |
10 gru 16:02