matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
tyu:
czy dobrze zrobiłem
3
tg
π = tg 135 = tg (90+45)= −ctg 45 = −1
4
10 gru 14:53
Mila:
Tak, można też inaczej:
3
1
π
tg(
π)=tg(π−
π)=−tg
=−1
4
4
4
10 gru 14:56
tyu:
dziękuję
10 gru 15:12