zbadaj funcję
klara: Zbadaj funkcję :
y=(ln(5x−10))2
1.Df
2.m.zerowe
3.asymptoty
4.monotonicznośc
5.ekstrema
6.p.p
7.granice v +/− ∞
8.wypukłośći , wklęsłości
9.tabelka
10.wykres
10 gru 12:53
daras: a co ja doktor ?
10 gru 13:41
J:
... 6,7,8 sugerują,że jesteś studentką i nie potrafisz nawet wyznaczyć dziedziny ...?
10 gru 15:11
klara: umiem wyznaczyć dziedzine ale chciałabym sprawdzic czy dobrze zrobiłam ...
10 gru 16:17
J:
.. to dawaj tą dziedzinę ...
10 gru 16:18
daras: [P[J] po czym to wnioskujesz

za moich czasów wszystkie te punkty były w programie szkoły
średniej
10 gru 16:29
J:
..za moich niestety nie .. tylko na fakultecie ...
10 gru 16:37
J:
... i to chyba nawet bez punktów przegięcia..
10 gru 16:38
klara: bardzo proszę

czy może ktoś to rozwiazać ? bo większość z tych pkt ( oprócz 1i 2 )
przekraczają moje możliwości
10 gru 17:16
klara: a i te nie wiem czy dobrze zrobiłam ...
10 gru 17:17
J:
jaką masz dziedzinę i jakie masz miejsce zerowe..?
10 gru 17:20
fuks: dziedzina to R
10 gru 17:27
J:
a to ciekawe fuks ....
10 gru 17:28
klara : dlaczego R ?
10 gru 17:29
J:
jaka musi być liczba logarytmowana...?
10 gru 17:29
fuks: policzcie sobie i tak wam wyjdzie
10 gru 17:30
J:
..nie zabieraj głosu, jak nie masz podstawowej wiedzy ..
10 gru 17:31
klara: w takim wypadku to sie poddaje i chyba nie umiem liczyć

a możesz rozwiązac nastepne punkty
fuks?
10 gru 17:32
Le' the: klara: Polecam Krystiana Karczyńskiego. A liczba logarytmowana musi być większa od 0.
10 gru 17:32
J:
ucz się fuks .. tutaj masz to za darmo...
10 gru 17:35
Le' the: Dziedzinę możesz sama policzyć. Skoro liczba logarytmowana ma być większa od 0, wynika to z
wykresu logarytmu, to napisz co wychodzi.
10 gru 17:37
Le' the: 5x−10>0
10 gru 17:44
klara: (2,+
∞) ja tak mam ale nie wiem czy dobrze
10 gru 17:47
J:
OK... teraz miejsce zerowe...
10 gru 17:48
fuks : sami się uczcie ludzie
2. 0,0
3.brak
4.x= 0 min
5.x=0 min
10 gru 18:02
Le' the: fuks: Po co te emocje? Spokojnie, to matematyka.
10 gru 18:06
klara: we mnie matematyka też wyzwala emocje ale zazwyczaj te dołujące...
10 gru 18:09
Adonis: miesce zerowe to masz x0=25/8
10 gru 18:17