matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
deezyy:
funkcja f (x)= x
2
+bx=c osiaga wartosc najmniejsza rowna 4 dla x=2 jesli ? A. b=−4, c−8
18 lis 19:03
Bogdan:
Postać kanoniczna: f(x) = (x − 2)
2
+ 4 ⇒ f(x) = x
2
− 4x + 8.
19 lis 02:17