bbb
quarhodron: | | 1 | |
pochodna f'(x)=3x100 − |
| +3e |
| | 3x100 | |
wg. mnie
3x
100 = 300x
99
3e=0 tak ? bo to nie jest 3x tylko iloczyn tak jakby dwóch liczb?
no i co teraz z tym środkiem ? nie mam pojęcia jak go ugryźć, jaki wzór chociaż zastosować
9 gru 23:39
Janek191:
| | 1 | | 1 | |
− |
| = − 3−1*x−100 = − |
| *x−100 |
| | 3 x100 | | 3 | |
9 gru 23:43
quarhodron: dzięki
9 gru 23:52
quarhodron: | | 1 | |
a pochodna z tego  : x 3√2x(x 100+ |
| ) |
| | x | |
10 gru 00:16
quarhodron: jaki wzór tutaj zastosować ?
10 gru 00:17
J:
| | 1 | |
f(x) = 3√2x4/3(x100+ |
| ) = 3√2(x304/3 + x1/3)
|
| | x | |
| | 304 | | 1 | |
f'(x) =3√2( |
| x301/3 + |
| x−2/3) |
| | 3 | | 3 | |
10 gru 06:14