matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz trzeci czwarty piąty wyraz ciągu:
synu77:
wyznacz trzeci czwarty i piąty wyraz ciągu: a)an=4−n2(kwadrat)
18 lis 18:52
marektg:
a
n
= 4 − n
2
a
3
= 4 − 3
2
= 4 − 9 = −5 a
4
= 4 − 4
2
= 4 − 16 = −12 a
5
= 4 − 5
2
= 4 − 25 = −21
18 lis 18:56