prawdopodbieństwo,komibinatoryka
ilona: 1.rzucamy 4 razy kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo tego że za każdym razem wypadnie ta
sam liczba oczek. 2.dana jest talia 52 kar. Na ile sposobów mozna wybrać z niej 5 kart tak,aby
wśród nich były 3 kary tej samej wysokości a pozostałe dwie też były tej samej wysokości?
9 gru 22:54
Janek191:
z.1
I Ω I = 6
4 = 1 296
I A I = 6
więc
9 gru 22:56
Janek191:
z.2 Napisz poprawnie . Co to są kary ? Co to są kary tej samej wysokości ?
9 gru 22:58
ilona: karty przepraszam
9 gru 22:59
ilona: i co wiesz jak to?
9 gru 23:16
ilona: chodzi o 2 zadanie PILNE
10 gru 00:50