matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Wiciu:
√
19−6
√
2
poprosze o krótkie wyjaśnienie
9 gru 22:15
Eta:
(1−3
√
2
)
2
=..... i
√
a
2
=|a|
9 gru 22:18
Janek191:
19 − 6
√
2
= ( 3
√
2
− 1)
2
więc
√
19 − 6
√
2
=
√
(3
√
2
− 1)
2
= 3
√
2
− 1
9 gru 22:20
Wiciu:
odpwiedź jest 1 ?
9 gru 22:20