matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pliss
Klaudia:
Niech ktoś mi powie jak sprawdzić czy ten ciąg jest rosnący: a
n
=
n
√
2
n
+3
n
9 gru 21:50
Gray:
Np. tak: a
1
=5, a
2
=
√
13
<
√
25
=a
1
. Nie jest rosnący.
9 gru 21:58