pochodne to złooo
Lukas:
Mam kilka zadań w których się jeszcze nie odnalazłem

1. Znajdź równanie stycznej do wykresu funkcji:
y = e
x w punkcie (0, f(0)); b) y = ln x w punkcie e, f(e)); c) y = x + 2√x w punkcie (2, f(2))
9 gru 19:42
razor: znasz wzór na równanie stycznej?
9 gru 19:44
Kacper:
bo jak się nie umie teorii to zło....
9 gru 19:50
Eta:
1/ f(x)=ex P(0,f(0))= (0,1)
f'(x)= ex , f'(0)= 1
styczna ma równanie y= f'(xo)(x−xo)+yo w punkcie P(xo, yo)
równanie tej stycznej : y= x+1
9 gru 19:51
Lukas:
znam wzory
9 gru 19:53
Eta:
9 gru 19:53