matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
m:
funkcja kwadratowa określona wzorem X
2
+bx+c ma miejsca zerowe −2 i 3 . wskaz b i c . odp. b=−1 i c=−6 why ?
18 lis 18:22
Godzio:
piszemy postac iloczynową: f(x)=1*(x+2)(x−3) f(x)=x
2
−x−6 f(x)=x
2
−x−6
18 lis 18:26
m:
juz wiem
18 lis 18:26