matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc :)
Natalia:
Rozwiąż równanie: a) x−x
2
+x
3
−x
4
+...=2x−1 b) 1+
1
2
+
1
4
x
2
+
1
8
x
3
+...=1+
1
x
9 gru 19:00
Stasio:
a)x=cos45
o
=sin45
o
9 gru 19:15