matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Paweł:
Nie wykonując dzielenia zbadaj czy wielomian W(x) jest podzielny przez P(x) W(x) = x
4
-2x
3
-25x
2
+16x-2 P(x) = x+1
19 paź 14:21
Marcin:
Z tw Bezout'a W(-1) = 1+2-25-16-2≠0 W(x) nie jest podzielny przez P(x)
19 paź 14:31
asd:
ale jestescie zarabisci panowie
FORZA AZS
!
17 lut 00:52