Prawdopodobieństwo
klaudia: Dla zdarzeń losowych A i A` zachodzi równość P(A) = 2xP(A`)
Oblicz P(A)
9 gru 18:18
:): czy A' oznacza zdarzenie przeciwne?
9 gru 18:34
klaudia: nie było mnie na tej lekcji w ogóle nie zrozumiałam tego,ale wydaje mi się że A` to jest A prim
9 gru 18:38
:): zdarzenia A i A' w prawdopodobieństwie określane sa jako przeciwne, zatem jeśli nie ma nic o
nich w zadaniu to:
P(A')=1−P(A)
P(A)=2(1−P(A))
P(A)=2−2P(A)
3P(A)=2
9 gru 18:42
klaudia: Dziękuję już rozumiem
9 gru 19:01
:):
9 gru 19:01