graniastosłupy na dziś
Takatoo234: W graniastosłupie prawidłowym sześciokątnym o krawędzi podstawy 6 ,najdłuższa przekątna jest
nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem α=60 stopni. Oblicz pole powierzchni całkowitej
tego graniastosłupa.
9 gru 17:10
J:
z trójkąta: najdłuższa przekatna podstawy, przekatna bryły, wysokośc bryły (H) .. oblicz H
9 gru 17:13
Takatoo234: mozesz zacząć to zadanie bo nie umiem tego .?
9 gru 17:26
J:
..wydaje mi się,że już zacząłem...
9 gru 17:36
dero2005:

h = 2atg60
o = 12
√3
P
c = 3a
2√3 + 6a*h =
9 gru 21:00