log(0,16)
Burzum: Witam!
Czy mógłby mi ktoś napisać krok po kroku jak obliczyć logarytm dziesiętny log(0,16)?
9 gru 15:52
Dziadek Mróz:
| | 16 | |
log(0.16) = log( |
| ) = log(16) − log(100) = log(16) − 2 = log(24) − 1 = 4log(2) − 2 |
| | 100 | |
9 gru 15:59
Burzum: Dziękuję, ale mi chodziło o pełny wynik. Więc jak teraz wyliczyć ile to jest log2?
9 gru 16:02
Mila:
Kalkulator Ci pomoże, nie ma innej dokładnej wartości oprócz tej Dziadka
9 gru 16:33
PW: Zajrzeć do tablic logarytmów dziesiętnych.
9 gru 16:38
Dziadek Mróz:
Tam mnie się omsknął palec i zamiast 1 powinno być 2
9 gru 19:29