2x | ||
dv = 3x2 + 2 u = | ||
ln(2) |
2x(x3 + 2x − 1) | 2x(3x2 + 2) | |||
... = | (*) − ∫ | dx = | ||
ln(2) | ln(2) |
1 | ||
= (*) − | ∫(3x2 + 2)2xdx = ... | |
ln(2) |
2x | ||
dv = 6x u = | ||
ln(2) |
1 | 2x(3x2 + 2) | 1 | ||||
... = (*) − | ( | (**) − | ∫6x2xdx) = ... | |||
ln(2) | ln(2) | ln(2) |
2x | ||
dv = 6 u = | ||
ln(2) |
1 | 1 | 2x6x | 6 | |||||
... = (*) − | ((**) − | ( | − | ∫2xdx)) = | ||||
ln(2) | ln(2) | ln(2) | ln(2) |
2x(x3 + 2x − 1) | 1 | 2x(3x2 + 2) | ||||
= | − | ( | − | |||
ln(2) | ln(2) | ln(2) |
1 | 2x6x | 2x6 | ||||
( | − | )) = | ||||
ln(2) | ln(2) | ln2(2) |
2x(x3 + 2x − 1) | 1 | 2x(3x2 + 2) | ||||
= | − | ( | − | |||
ln(2) | ln(2) | ln(2) |
2x6xln(2) − 2x6 | ||
) = | ||
ln3(2) |
2x(x3 + 2x − 1) | 2xln2(2)(3x2 + 2) − 2x6xln(2) + 2x6 | |||
= | − | = | ||
ln(2) | ln4(2) |
2xln3(2)(x3 + 2x − 1) − 2xln2(2)(3x2 + 2) + 2x6xln(2) − 2x6 | ||
= | = | |
ln4(2) |
2x | ||
= | (ln3(2)(x3 + 2x − 1) − ln2(2)(3x2 + 2) + ln(2)6x − 6) | |
ln4(2) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |