matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Rafal:
1
1
1
1
ln
=
*(−
)*
√
x
x
x
2
2
√
x
Proszę o sprawdzenie czy dobrze to rozpisałem
9 gru 13:11
:):
a czy pierwszy ułamek nie powinien mieć pierwiastka w mianowniku?
9 gru 13:17
jakubs:
źleeeee
1
1
−1
* (
)' =
1
√
x
√
x
2x
9 gru 13:22
Mila:
1
1
1
f'(x)=
√
x
*(x
−
1
2
)'=
√
x
*(−
*x
−
3
2
)= −
√
x
*
=
2
2
√
x
3
1
1
−1
=−
√
x
*
=
2
x
√
x
2x
9 gru 13:24
J:
1
1
f'(x)=
√
x
*(
)' = −
..
√
x
2x
9 gru 13:24