Bardzo proszę to dla mnie ważne.
Theosh: Przedstaw równanie w jak najprostszej postaci
√3 t −2 = t −
√3
8 gru 23:25
Mila:
√3*t−t=2−
√3
t(
√3−1)=2−
√3 /*(
√3+1)
t*[(
√3)
2−1]=2
√3+2−3−
√3
t*(3−1)=
√3−1 /:2
8 gru 23:31
Theosh: Dzięki milu!

. Zostało mi jeszcze to, ale nie wychodzi mi tak jak w odpowiedziach

√6 z − √3 =
√12 − √3z
8 gru 23:45
Theosh: ?
8 gru 23:59
52: ...
√6z+
√3z=
√12+
√3
z(
√6+
√3)=
√12+
√3
z=3
√2−3
z=3(
√2−1)
9 gru 00:00
Theosh: Już zrobiłem, nie trzeba pisać
9 gru 00:00
Theosh: hah dzięki
9 gru 00:01
Eta:
(√3*√2+√3)*z= √3+2√3
√3(√2+1)*z=3√3 /;√3
(√2+1)*z=3 /*(√2−1)
z=3(√2−1)
9 gru 00:04
pigor: ... , wreszcie

i to lubię, tylko szkoda, że w szkołach
nadal najpierw "robią" niewymierność w mianowniku po to, aby znowu,
dopiero na końcu "gnębić" młodzież usuwaniem jej z niego ...
9 gru 01:33