równania różniczkowe
Ania : mam takie równanie
U {dy} {dx}=cosy
proszę bardzo krok po kroku
dziękuje bardzo i pozdrawiam Ania
8 gru 23:11
Ania : dy dzielone przez dx= cos y
update
8 gru 23:11
Ania : bardzo proszę o pomoc
9 gru 00:31
pigor: ..., równanie o rozdzielonych zmiennych , a więc np. tak:
| dy | | dy | | dy | |
| = cosy ⇒ |
| = dx ⇒ ∫ |
| = ∫dx ⇒ |
| dx | | cosy | | cosy | |
znalazłem "coś takiego" ⇒ ln|tg(
y2+
π4)|= x+C ⇒
|tg(
y2+
π4)|= Ce
x i może tyle, choć możesz bawić się
dalej z tą postacią uwikłaną funkcji y(x) . ...
9 gru 01:55
Ania : dziękuje
9 gru 15:36