matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania różniczkowe
artur:
równania różniczkowe sinxcosy−cosxsiny dy/dx=0 dziekuje za pomoc
8 gru 22:28
Gray:
dy
sinxcosy = cosxsiny
⇔ tgxdx = tgydy ⇔ ln|cosx| = ln|siny| +C ⇔
dx
⇔ cosx=C
1
siny
8 gru 22:54
artur:
bardzo dziękuje
8 gru 23:01