matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
tyu:
czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak narysować taką funkcję
1
g(x)=
I log
2
xI
2
Ja chciałem to rozwiązać w ten sposób g(x)= 2
−1 * I log
2
x I
ale chyba nie tędy droga
8 gru 22:27
tyu:
ktokolwiek
8 gru 22:31
Mila:
D: x>0 1) log
2
x≥0 ⇔x≥1 wtedy mamy :
1
1
g(x)=(
)
log
2
x
=
⇔
2
2
log
2
x
1
g(x)=
dla x≥1
x
2) x∊(0,1)
1
g(x)=(
)
−log
2
x
= 2
log
2
x
⇔
2
g(x)=x dla x∊(0,1)
9 gru 00:19