matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PRAWDOPODOBIENSTWO
URBAN:
Oblicz P(A/B') wiedząc że P(B) = 0,2 i P(A∪B) = O,35
8 gru 21:52
Maslanek:
A/B'=A∩(X\B')=(A∩X)\(A∩B')=A\(A∩B')=A\(A\A∩B)=A∩B Wiadomo coś o położeniu tych zbiorów?
8 gru 22:02
URBAN:
właśnie nie
8 gru 22:05
Mila:
https://matematykaszkolna.pl/forum/269725.html
8 gru 23:27