matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbiory AUB, AnB, A\B
Uczenn:
Wyznacz zbiory AUB, AnB, A\B
x
x−1
x+1
a) A={xeR :
< 1}, B = {xeR :
≥
}
x−1
x−3
x−2
2x+1
4x−1
2x+3
a) A={xeR :
≥1}, B = {xeR :
(mniejsze,równe)
}
x+1
4x+3
2x−5
8 gru 18:58
Uczenn:
8 gru 19:43