matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F^-1(x)
Matt:
Podaj jeśli istnieje funkcję odwrotną: y= ((1/2)
x
−3)−5
8 gru 18:44
Matt:
y=(
1
2
)
(
x−3)−5
8 gru 18:57
Gray:
1
Z równania y=(
−3)−5 należy wyznaczyć x. Próbuj wiedząc, że 2
x
=u ⇔ x=log
2
u.
2
x
8 gru 20:08