matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
stude:
Wielomiany happy: Witam, bardzo was proszę o rozwiązanie tych zadań, bądź też chociaż na kierunkowanie mnie jak mam to zrobić Rozwiąż równania: a) (x−1)(−x−3)(x+4)=0 b) 2x(x+3)(−x−1)(x+6)=0 c) x3+2x2+x=0 d) x5+x4−2x3=0 Pozdrawiam
♥
8 gru 16:25
Kacper:
Ładne serduszka
8 gru 16:58