matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
MatMan:
Witam, męczę się z poniższą całką i nie mogę znaleźć sposobu na jej rozłożenie, więc proszę o pomoc.
e
−x
∫e
x
(1−
)dx=
x
2
8 gru 15:26
J:
1
= ∫e
x
dx − ∫
dx = ...
x
2
8 gru 15:33