Prosze o pomoc
Largo: Prosze was bardzo o rozwiązanie wszystkich tych zadań.
| | 2x | | 4−2x | |
1) Rozwiązaniem równania |
| − (x−2)= |
| jest wartość wyrażenia : |
| | 3 | | 2 | |
a) −2
2 −
√16 b)
3√−8+I−4I c)I(−4)*o,25I d)−(
3√−27 +
√9
| | 1 | | 1 | | 1 | |
2)Wyznaczając ze wzoru |
| = |
| + |
| zmienna x, otrzymasz : |
| | a | | 8 | | x | |
| | 8−a | | 1 | | 1 | | 8a | | 1 | |
a) x= |
| b)x= |
| − |
| c)x= |
| d) x= |
| |
| | 8a | | a | | 8 | | 8−a | | 8a | |
3)Cenę teewizora obnizono dwukrotnie o 10%. Ile kosztuje obecnie telewizor, jeżeli jego cena
jest o 190 zł niższa od początkowej ?
a) 810 zł b) 1190 zł c) 1000 zł d)1900 zł
4)Tasiemkę o długości 36 cm podzielono na 2 równe częsci w stosunku 4:5/ Treść tego zadania
ilustruje równanie :
| | 36 | | 4 | | x | | 4 | | x | | 4 | | x | | 4 | |
a) |
| = |
| b) |
| = |
| c) |
| = |
| d) |
| = |
| |
| | x−36 | | 5 | | 36 | | 5 | | x−36 | | 5 | | 36−x | | 5 | |
5)Które równanie spełnia para liczb 2 i 6
a)
√3 * x − y = 0 b)3x + 2 −
√5 − y = − (
√5 − 2)
c)(
√−2−2x − (
√2)
−2=y d)25%x − 75%y = −1
18 lis 17:02
Largo: Błagam was roziążcie je
18 lis 17:06
jamelia: 4x−6x+12=12−6x
4x=0
x=0
odp. d), bo −(
3√−27+
√9)=−(−3+3)=0
18 lis 17:09
Largo: Dzięki Ci Wielkie

Jeszcze tylko 4 ...
18 lis 17:10
Largo: Dzięki Ci Wielkie

Jeszcze tylko 4 ...
18 lis 17:10
jamelia: 2)
8x=ax+8a
x(8−a)=8a
odp. c)
18 lis 17:11
Largo: Ktoś mógłby rozwiązać reszte

?
18 lis 17:21
Largo: Napiszcie mi 3 ostantnie zadani , prosze ..
18 lis 17:53