8 gru 13:32
O#62;: 1. a) 3−2m>0 − rosnaca
b) 3−2m<0 − malejąca
| | 1 | |
c) 3−2m=0 − stała d) − |
| =−5 |
| | 3−2m | |
e) 3−2m=6
8 gru 17:32
O#62;: 2. oblicz pierwiastki równania, pamiętaj, że a<0 więc parabola skierowana jest w dół
postać kanoniczna ma odpowiedni wzór, wystarczy wstawić dane
postać iloczynowa, to po prostu rozłożony wielomian na czynniki
8 gru 17:37
O#62;: 3
a) pomnóz drugie równanie przez 3, dodaj stronami
b) pomnóz drugie równanie przez 2 i odejmij stronami
c) podziel drugie równanie przez 2 i dodaj stronami
wyznacz z każdego równania y i narysuj wykresy funkcji
8 gru 17:39
O#62;: 4.
oblicz deltę i pierwiastki i wykonaj wykresy jak w zadaniu 5 (>0 − nad osią Ox ; <0 − pod osią
Ox)
8 gru 17:41