zadanko
kasia08: rozłóż na ułamki proste funkcje wymierne w ciele liczb rzeczystych
f(x)=2x2+10x3−3x+2
8 gru 12:58
kasia08: prosze chociaż o wynik!
8 gru 13:16
Bogdan:
Potrafisz Kasiu przeczytać wzór funkcji, który napisałaś? Bo ja nie. Zastosuj dużą literkę U
przy zapisywaniu ułamków i zapisz tę funkcję jeszcze raz
8 gru 13:37
Bogdan:
a przy okazji rozłóż mianownik na czynniki
8 gru 13:37
8 gru 13:49
Gray: Zbyt szybko poszło:
| 2x2+10 | | 2x2+10 | | A | | B | | C | |
| = |
| = |
| + |
| + |
| |
| x3−3x+2 | | (x+2)(x−1)2 | | x−1 | | (x−1)2 | | x+2 | |
8 gru 13:51
kret:
Kasia to Gray?
8 gru 14:03
daras: tak wszyscy to wiedzą
8 gru 14:10